Panevėžio krepšinio lyga

1. KKK Mindaugietis 0 0 0   0
,,Geležinio Vilko” pirmenybės, kariuomenės I etapas

1. Vaidotėnas              
2. Algirdėnas              
3. HB Mindaugietis              
4. Logistikos BN              
Lietuvos kariuomenės pirmenybių II etapas C pogrupis

 

 

  

 

1. Vaidotėnas
2. HB Mindaugietis
3. Mokomasis pulkas
4. KOP Aviacijos bazė
5. KASP 2 R

 

 

 

 

Lietuvos kariuomenės pirmenybių III etapas

 

 

 

 

1. KASP 1 R
2. Gedimino štabo BN
3. Dragūnas
4. HB Mindaugietis


 

 

Didžias pergales atneša širdis

 2022-11-16. Paskutinėse ,,Geležinio Vilko” brigados klasifikacinėse pogrupio rungtynėse Karaliaus Mindaugo husarų bataliono rinktinė ,,Mindaugietis” susitiko su amžinu, principiniu varžovu ,,Algirdėnu”, – kunigaikščio Algirdo bataliono krepšinio rinktine. Šių komandų dvikovos jau tapo brigados krepšinio mūšių klasika. Kokiose vietose bebūtų, kokias sudėtis beturėtų, šios komandos visada kaunasi taip, kaip kaunamasi finaluose. Ne išimtis buvo ir šiandien, tačiau varžovas šįkart rodosi neįvertino ,,Mindaugiečio”.

Mindaugiečiai, pirmojoje dvikovoje net 31 taško skirtumu pralaimėjo Birutės bataliono krepšininkams, o antrojoje pogrupio dvikovoje ,,Algirdėnas” 17 taškų skirtumu įveikė Birutės bataliono komandą, todėl prieš dvikovą su ,,Mindaugiečiu” jautėsi ramiai ir užtikrintai. Mums ,,Algirdėną” reikėjo įveikti bent 18 taškų skirtumu. ,,Algirdėnas” rungtynėms registravo tik 7 krepšininkus, dar du patyrusius veteranus palikę poilsiui ant atsarginių suolelio. Na, o mūsų užsivedę vyrai degančiomis akimis ir širdimis pažadėjo kautis taip, kaip kovėsi pirmosiose šios dienos rungtynėse. Nutarėme nesižvalgyti į švieslentę, o kautis taip, kad kiekvieną ketvirtį laimėtume 5 taškais. Vyrai nagais ir dantimis kibo į parketą ir varžovams į atlapus. Puiki kova iš širdies davė dividendų, jau po dviejų kėlinukų ,,Mindaugietis” turėjo 21 taško persvarą, tačiau ją reikėjo išlaikyti. Viena akimi pradėjome matyti beatsidarančias finalinio ketverto duris, na, o varžovas matė tas pačias, tik beužsidarančias duris. Skęstantis ,,Algirdėnas” čiupo gelbėjimosi ratą. Nusižengdami varžybų organizaciniam reglamentui (pastebėjome tik po rungtynių), varžovai papildė komandos sudėtį dviem patyrusiais veteranais, kurie rungtynėms buvo neregistruoti ir jose rungtyniauti jau nebegalėjo.  Sukta gudrybė varžovams nelabai ką padėjo, rungtynėms nepasiruošę, neapšilę veteranai rungtynių iš esmės nebepakeitė, nors ir buvo nemaža paspirtis, pataikė 5 tritaškius metimus, o kamandai bendrai pridėjo net 19 taškų. ,,Mindaugiečio” vyrai aikštelėje atidavė visas jėgas, bet ne rungtynes. Pamažu, bet skirtumas mūsų naudai tik augo. Varžovai skubėdami ,,lipo į medžius”, darė klaidas, o rungtynių finalinė sirena fiksavo sensacingą rezultatą 83 – 45 ,,Mindaugiečio” naudai. Nereali, kosminė pergalė. Durys į finalinį ketvertą plačiai atsidarė, na, o finalinės kovos jau šį penktadienį. Nieko neprognozuojame, nieko nežadame, išskyrus tai, kad vėl kausimės. Kausimės taip, kaip kovėmės šiandien.

Pergalę iškovojo komanda, tačiau keturis, kertinius pergalės akmenis norėtųsi išskirti: gynyboje kaip siena stovėjo broliai Antanas ir Bronius Mateikos, puolime nerealus buvo Paulius Kripaitis, na, o Domantas Varaškevičius varžovams buvo tiesiog ateivis iš kosmoso…

Super mūšyje taškus pelnė: Domantas Varaškevičius 35 (7 tritaškiai), Paulius Kripaitis 19, Bronius Mateika 11, Gytis Jankevičius (rungtynių atradimas) 8, Antanas Mateika 6, Mantas Rutkauskas 2, Lukas Bajoriūnas 2.

Rėmėjai